SAĞLIK VE LEZZET
Balıkesir, Gömeç ilçesinin ünlü Passandra Zeytinyağını: Dedelerinin izinden giden, Hatice ve Ahmet Özenbaş yönetmekte, "sofrana lezzet, hayatına şifa kat" mottosu ile Kazdağları ve Ege Denizi arasındaki aileye ait, bahçelerin zeytinlerinden %100 saf olarak üretmekte.
Beğenerek, yapacağınıza emin olduğumuz; Hatice Hanım'ın, kendi üretimi Passandra Zeytinyağı ile yaptığı, şifa deposu "Enginar Yemeği" tarifini, tam zamanında;
Bir Ramazan lezzeti olarak, okurlarımızla paylaşıyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler:
8 adet temizlenmiş enginar,
2 adet küçük boy patates,
2 adet havuç,
1,5 su bardağı bezelye,
1 adet büyükçe kuru soğan,
2 adet taze sıkılmış limonun suyu,
1 su bardağı su,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
Çeyrek bağ dere otu,
Şimdi, bu "Zeytinyağlı Enginar Yemeği" nasıl yapılacak ? Derseniz, işte:
Zeytinyağlı Enginar Tarifi:
Önce; Temizlenip ayıklanmış Enginarları kararmamaları için, 1 adet limonun suyunu ilave ettiğiniz suda ve derin bir kabın içinde bekletin.
Sonra; Patates ve havuçları soyarak küpler halinde doğrayın ve bir tencerede 5 dakika kadar haşlayın.
Akabinde; Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bezelyelerle karıştırın. Dondurulmuş bezelye de kullanabilirsiniz.
Haşladığınız patates ve havuçları soğutun ve soğanlı bezelyeli karışıma ilave edip karıştırın.
Daha sonra ise; Limonlu suda beklettiğiniz Enginarlarınızı alıp geniş bir tencereye yan yana dizin.
Zeytinyağlı enginarların, göbek kısımlarının içine hazırladığınız sebzeli karışımı pay edin.
1 bardak suyu ve 1 adet limonun suyunu, toz şekeri, zeytinyağını ve tuzu bir kapta bir araya getirip karıştırın ve tenceredeki enginarların üzerinde gezdirin.
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve zeytinyağlı enginarları kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
Süre dolunca zeytinyağlı enginarların biraz ılınmasını bekleyin ve geniş bir servis kaşığı ile hepsini servis tabağına alın.
Servisi için;
Zeytinyağlı Enginarlar, tamamen soğuyunca üzerlerine biraz daha natürel sızma Passandra Zeytinyağı gezdirin ve kıyılmış dere otunu da serperek, servis edin.
Afiyet, şifa olsun.