SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 30 Nisan 2021 02:09

ORUÇ'TA SAĞLIK, SAĞLIKLI ORUÇ

Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Y. Birol Saygı, "sahur" ve "iftar" yemeklerine, sağlık açısından dikkat çekti.

Oruç'ta sağlık, sağlıklı oruç

"İftarda ağır ve aşırı yağlı yemek yerseniz, kendinizi ertesi gün yorgun ve bitkin hissedersiniz" ve "sahurdaki yiyecek seçimleri, gün boyu enerjinizi etkileyeceği için; sağlıklı yağlar, proteinler, meyve ve sebzelerle eşleştirilmiş, tam tahıllar tüketilmelidir" dedi. İstanbul'un en başarılı üniversitelerinden Beykoz'un Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü yöneten, değerli hocamızın bu konuda: 6 önerisi var. Sağlığınızı bozmadan ve günaha da girmeden "Ramazan ibadeti" konusundaki tavsiyelerini okurlarımızla paylaşıyoruz.

* Kesinlikle sahur öğününü atlamayın.

* Su içmek, hayati öneme haizdir, hidrasyon sorununa dikkat edin.

* Porsiyonların farkında olun, aşırıya kaçmayın ve ağır yemekler yemeyin.

* Bilhassa iftar öğününde hızlı ve çok yemeyin, öğünü zamana yayın.

* Bazı kronik rahatsızlıklarınız varsa, ilaçlarınızı sakın ihmal etmeyin.

* Ramazan sonrasında, geri tepme sorunuyla karşılaşmamak için; Mutlaka öğünler arasına, uyumlu bir normale dönüş programı yapın ve uygulayın.