SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 07 Mayıs 2021 02:22

KAHVALTILIK VE İFTARİYELİK LEZZETLER MERKEZİ

Konumuz; şarküteri olunca, yolumuzda Levent'teki, 56 yıllık şarküterici Kardeşler 1965'e düştü.

Kahvaltılık ve iftariyelik lezzetler merkezi

"İstanbul'daki en zengin çeşitli şarküteri mağazası nerede?" diyenlere duyurulur.

Çeşitte ‘Yok'un, yok olduğu mekanda; yurdun dört bir yanından gelen "özgün yöresel lezzetler" ve dünyanın dört bir yanından gelen "özel lezzetler" bir arada.

Ahmet dedenin, kardeşiyle Çankırı'dan gelerek Osmanbey'de kurduğu şarküteri ve kuruyemiş mağazası, seçkin İstanbulluların da gözdesi olmuş. 1974'de o zamanki Levent'in göbeğine, yan yana "Kardeşler Şarküteri ve Kardeşler Kuruyemiş" mağazaları açılmış. Bugün, torun Ahmet Karlıoğlu'nun yönetimindeki Kardeşler Şarküteri, genelde üst düzeye ve İstanbul'daki yabancı misyona hitap ediyor. Müşterileri İstanbul'un diğer ilçelerinden buraya alışverişe geliyor. Mağazanın deneyimli ve güleryüzlü ekibini, bizzat yöneten Ahmet Karlıoğlu'nun, büyük mağazası; süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, deniz ürünleri, yöresel ürünler, zeytin ve zeytinyağlar, ballar, reçeller, yumurta çeşitleri ve tüm bu lezzetlerin ithal versiyonları ile dopdolu.

Ancak, buradaki özellik: Ahmet Bey'e göre, müşteri ilgisini odaklayan ana husus: 

Tüm bu lezzetlerin sadece ve sadece bu "Kardeşler 1965" de bir arada olması. "Örneğin buradaki markalar, marketlerde veya e-ticaret sitelerinde yok. Ne manda yoğurdumuza, ne Ezine peynirimize, ne Kayseri pastırmamıza, ne Gemlik zeytinimize, ne zeytinyağlarımıza, ne de nar ekşilerimize, hiç bir yerde rastlayamazsınız. Çünkü hepsi geçmişten bugüne, müşterilerimizin tavsiyeleri doğrultusunda geliştirdiğimiz; bize özel formüllerle bizim için üretilmekte, hele hele ballarımız, özel kovanlarda soğuk sıkım olarak Pervari'de üretilmekte. 

Fazla söze hacet var mı? İstanbul'un tepesinde, deniz ürünlerinde de iddialıyız! Somon ve Akya balık pastırmamız, lakerdamız, ahtapotumuz ve Havyarlarımız çok farklıdır." diyen,

Ahmet Karlıoğlu'nun oluşturduğu bu: "Kalite, saygı ve lezzet üçgenini" daha nice yıllara ve kuşaklara taşınmasını dileriz.


ABONE OL