SON DAKİKA
Gastronomi Çarşamba 24 Mayıs 2023 02:04

KADİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TÜRK MUTFAĞI MATBAH RESTAURANT'TA

İstanbul Tarihi yarımadada hizmet veren Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant, Türk Mutfağı haftasına özel 'Hatay Menüsü' ile 27 Mayıs'a kadar konuklarını ağırlıyor.

Kadim ve sürdürülebilir Türk Mutfağı Matbah Restaurant'ta

Çağlar ÇAĞATAY 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 Türk Mutfağı Haftası menüsü “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” başlığı altında, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi şehirlerimizden Hatay mutfağına ithaf edildi. Ottoman Hotel Imperial bünyesinde bulunan Matbah Restaurant da bu haftanın ana temasını “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, geleneksel, sağlıklı” olarak belirledi. Matbah Restaurant, Türk Mutfağı haftasına özel ‘Hatay Menüsü’ ile 27 Mayıs’a kadar konuklarını ağırlıyor. 

Eşsiz lezzetiyle Hatay mutfağı 

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, ikinci kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı, bir çok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor. Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor. Yüzyıllara dayanan kültürel birikim ve şehrin ağırladığı sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı, kendine özgü kahvaltısı ve 650’den fazla yemeği ile dikkat çekiyor. Kentin kültürel zenginliğinin yansıdığı Hatay mutfağı, taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların ağırlıkla kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağı. Hatay menüsünde biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer alıyor. Tüm menüler, Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayacak.