İKİSİNDE DE, LEZZET VE SAĞLIK VAR
Bahar, enginar'ın en güzel zamanı, zeytinyağı aşıklarının vazgeçilmez tutkusu. Enginar, yaşı 40'ı geçenlerin, sofrasından eksik etmeyeceği, vücuda sağladığı faydaların yabana atılmayacağı bir sebze.
Bende geçen gün, "enginar yatağında ahtapot marin" yaptım.
Pisirdiğim enginar çanaklarını, bezelye, havuç, patates garnitüre, dolgulu (badem, portakal, ceviz) yeşil domat zeytini ve haşlanmış Ahtapot kollarını doğrayarak kattım, dereotu ile süsledim.
Üzerine de, sevgili Betül ve Fatih Şedele çiftinin Ezine'de yaptığı, naturel ve organik sızma zeytinyağından döktüm.
Rahmetli, dedemin dedesi, sarayın çeşnicibaşısı, Nevşehirli Sarı Süleyman Efendi'nin tabiriyle "Nefis ül Leziz" bir yemek oldu.
Şimdi gelelim, hepsini saymamızın mümkün olmadığı, bu mucizevi bitkinin hikmetine:
Enginar, yüksek protein içeriği sayesinde kalp kasını güçlendirir, üre seviyesini düşürerek, kalbin rahat çalışmasını sağlar.
Demir eksikliği anemisinde, tavsiye edilir.